Kulunut vuosi on ollut huikea. Turvapalvelut Salminen perustettiin syksyllä 2018. Toiminta pääsi kunnolla vauhtiin ja laajeni nopeasti vuoden 2019 aikana. On vaikea uskoa kuinka paljon tapahtumia tähän vuoteen on riittänyt.

Festivaalikesä oli hurja ja järjestyksenvalvojat ennättivät nähdä monta tapahtumaa. Mukaan mahtui raskasta metallia, kotimaista poppia, kansainvälisiä tähtiä ja jopa lastenlauluja. Tapahtumapaikat jakaantuivat kesän aikana etelää ja länteen. Suomesta tuli nähtyä monta kolkkaa.

Tapahtumiin sisältyivät muun muassa Karjurock ja SmugglerRok, joissa työskentelimme yhteistyökumppanimme Panda Turvan kanssa. Kuumaan kesään liittyi myös muita tapahtumia, kuten Ed Sheeranin konsertti Malmin Lentokentällä. Metallimusiikin kohokohtiin lukeutui myös Metallican konsertti Hämeenlinnassa.

Yrittäjä Matti Salminen toimi kesällä myös Mitäs Mitäs Mitäs Festivaalien turvallisuuspäällikkönä. Tuosta tapahtumasta jäi mieleen erityisen hyvä tunnelma, jota korostivat taivaalla yössä välkkyneet itsevalaisevat pilvet.

Urheilutapahtumia on riittänyt, etenkin jalkapallon osalta. Turvapalvelut Salminen on toiminut osana FC Hongan kotipelien turvallisuusorganisaatiota. Tapiolan Urheilupuiston kulmat tulivat kuluneen vuoden aikana hyvin tutuiksi. Samoin tutuiksi tulivat myös Hongan kannattajat. Urheiluvuosi oli vauhdikas, mutta kuitenkin melko rauhallinen.

Jalkapalloa ei harjoitettu pelkästään Espoossa. Salmisen järjestyksenvalvojat vierailivat usein myös Helsingissä, Telia 5G areenan urheilu- ja konserttitapahtumissa. Meistä oli moni paikalla myös silloin, kun Huuhkajat ottivat historiallisen voiton kentällä. Tuolloin ilta venyi, mutta lopulta myös järjestyksenvalvojat pääsivät yöhön iloitsemaan voitosta.

Myös amerikkalaista jalkapalloa riitti kesässä. Turvapalvelut Salminen turvasi Helsinki Roostersin kotiottelut, sekä miesten että naisten puolella. Nämä tapahtumat sujuivat hyvin ja toivat mukavaa vaihtelua myös järjestyksenvalvojien arkeen.

Espoon Metro Areenalla riitti myös sekä urheilutapahtumia että musiikkia. Jääkiekkokisojen lisäksi rakennuksessa järjestettiin niin koripalloa kuin tennistäkin. Arvotapahtumien joukkoon lukeutuivat Naisten Jääkiekon MM-kisat ja tietysti Itsenäisyyspäivän Konsertti. Myös Amma vieraili Metro Areenalla jakamassa halauksia halukkaille.

Urheilun ja musiikin lisäksi Salmisen järjestyksenvalvojat osallistuivat lukuisiin muihin tapahtumiin. Työvuoroja riitti esimerkiksi moneksi muuttuvassa Messukeskuksessa. Näihin tapahtumiin sisältyivät muun muassa Tubecon ja SLUSH, joissa riitti väkeä neuvottavaksi. Näissä suurissa tapahtumissa on ihan oma tunnelmansa. Jokainen niistä jää erityisesti mieleen.

Tämä lista ei ole tietenkään kattava. Vuoteen on mahtunut monta pienempää tapahtumaa, ravintolan ovea ja narikkaa. Ennätimme jopa piipahtamaan töissä Oodissa, missä riitti monenlaista vierailijaa.

Turvapalvelut Salminen tarjosi vuoden aikana myös vartiointipalveluitaan. Yrityksen valkopaitaiset vartijat ovat hoitaneet kohdetta Lauttasaaressa syksyn ja talven ajan.

Työn lisäksi yrityksessä tapahtuu koulutusta. Turvapalvelut Salminen on vuoden aikana toiminut työpaikkana monelle turvallisuusalan oppisopimuskoulutusta suorittavalle. Erikoistilanteita varten on opiskeltu ensiapua. Yrittäjä ja blogisti ennättivät myös läpikäymään Taktisen Ensiavun perusteet (TECC 1). Koulutustoiminta jatkuu myös ensi vuonna.

Näillä eväillä on hyvä kiittää kaikkia seuraajia, työntekijöitä ja yhteistyökumppaneita vuodesta 2019. Toivotamme erittäin hyvää vuodenvaihdetta ja menestyksekästä vuotta 2020 kaikille.

Tavataan tapahtumissa.