Slush

Slush teknologia- ja kasvuyritystapahtuma keräsi jälleen suuren määrän yrittäjiä, sijoittajia ja bisnesenkeleitä Messukeskukseen. 21-22.11 2019 pidettyä tapahtuma järjestettiin ensimmäistä kertaa Suomessa jo vuonna 2008. Startup yrittäjiä tilaisuus kiinnosti ja ainakin Slush itse on kasvanut tasaisesti. Vapaaehtoiset olivat suuri apu sekä järjestäjille että järjestyksenvalvojille.

Keskustelijoihin lukeutuivat muun muassa Myspacen perustajiin kuuluva Jam Cityn toimitusjohtaja Chris DeWolfe, pelaajien suosiman suoratoistopalvelu Twitchin perustajiin kuuluva Kevin Lin, kuvapalvelu Giphyn perustaja Alex Chung ja CrunchBasen Gené Teare. Lavan anti oli siis hyvin rikas ja taatusti mielenkiintoinen.

Tämäntyyppisessä kansainvälisen tason tapahtumassa korostuu järjestyksenvalvojien asiakaspalvelutaito ja kielipää. Myös Turvapalvelut Salmisen työntekijät pääsivät näyttämään parasta osaamistaan, kun kielimuureja ja kulttuureiden törmäyksiä ratkottiin Messukeskuksessa. Ympäri maailmaa – etenkin Aasiasta – saapuneet vieraat jatkoivat hyvällä tuulella Helsingin yöhön, kun ovet Messukeskuksen sulkeutuivat perjantaina.

Salibandyn parissa

Oilers jatkaa uurastustaan. Sarjanousija ÅIF kaatui selkein lukemin 7-2. Oilersien tehomiehinä Tapiolan Urheiluhallissa uurastivat Riku Holopainen ja Rasmus Kainulainen. Hyökkääjä Sylvester Raikamo saavutti samana iltana merkkipaalun, keräämällä jo 200 tehopistettä Salibandyliigassa.

Onnittelut näistä saavutuksista. Urheilutapahtumat ovat turvapalveluiden arkea ja suuri osa alan leipää. Näitä tapahtumia on myös aina ilo turvata, kun kentällä tapahtuu ja asiakkaat nauttivat olostaan.

Kun hätä on suurin…

Mainitsin edellisessä blogipostissa ensiapukoulutusten jatkuvan. Yrittäjä Matti Salminen ja blogivastaava osallistuivat lauantaina Kerberos Turvallisuuspalveluiden järjestämään TECC 1 koulutukseen.

TECC on lyhenne kansainvälisestä käsitteestä Tactical Emergency Casualty Care. Kurssilla harjoiteltiin muun muassa autettavien evakuointia, massiivisen verenvuodon hallintaa ja hypotermian torjumista. Toiminnantäyteinen lauantai antoi kurssilaisille tiukan käytännöllisen paketin, josta jäi harjoiteltujen taitojen lisäksi käteen myös todistus ja uusi kortti lompakkoon.

TECC 1 oli vasta ensimmäinen kurssi. Odotamme täällä jo pääsyä jatkokursseille. Nämä taidot ovat kultaakin kalliimpia tapahtumaturvallisuuden puolella.

Turvallisuusorganisaatiot työskentelevät väsymättä sen puolesta, että kaikki tapahtumat säilyisivät turvallisina. Mahdollisten rikosten lisäksi on ennakoitava myös onnettomuuden riski. Tapahtumissa ensimmäiset hätätilanteessa paikalle saapuvat ovat todennäköisesti järjestyksenvalvojia.

Jo tieto itsessään lisää turvallisuutta, kun järjestyksenvalvojat osaavat sekä ennakoida yllättäviä tilanteita että toimia hädän hetkellä. Turvapalvelut Salmisen listoilta löytyy työntekijöitä, jotka kouluttautuvat ja varustautuvat toimimaan tehokkaasti, kun taistellaan aikaa vastaan.

Sitä valmistautumista kannattaa myös käyttää tapahtumissa.