Torstaina Helsingin pääkirjasto Oodissa pidettiin kansainvälinen muotoilualan konferenssi. Torilla ja sen takana käytiin kisaa pääministerin paikasta, mutta Oodin sisällä osallistujat tutustuivat sekä kansainvälisesti tunnustettuun rakennukseen että ideoihin ja toteutuksiin. Turvapalveluiden puolesta tämä oli Salmisen oma tapahtuma. Oodin oma väki ja turvallisuudesta vastaavat työntekijät ottivat vieraat ja järjestyksenvalvojan hyvin vastaan. Tapahtumavierailla riitti kysymyksiä myös järjestyksenvalvojalle, joka vastasi mielellään. Kyseessä oli kaiken kaikkiaan miellyttävä tapahtuma aivan Helsingin sydämessä.

Lisää kulttuuria koettiin tänään, 6.12. Espoon Metro Areenalla pidettiin perinteinen Itsenäisyyspäivän Konsertti. Arvotilaisuuteen varauduttiin huolellisesti. Turvallisuudesta vastaava henkilökunta oli ajoissa paikalla ja sai tehtävään asianmukaisen perehdytyksen. Pukuihin pukeutuneet järjestyksenvalvojat jakautuivat tehtäviinsä ympäri rakennusta, ottamaan vieraat vastaan ja opastamaan heitä hallissa.

Konsertissa esiintyi nuorten sinfoniaorkesteri, jonka vakuuttavien otteiden vaikutuksen huomasi salissa. Kevyemmästä musiikista vastasivat Ilkka Alanko ja Krista Siegfrids. Tapahtuman taltioinnin voi käydä katsomassa Kaupunkitapahtumat Espoo YouTube kanavalta: https://youtu.be/jDV1DGXmwA8?t=7410

Suomi on suurilta osin rauhoittunut Itsenäisyyspäivän viettoon. Salmisen työntekijät jatkavat vielä turvallisuuden tuomista useisiin kohteisiin tämän viikonlopun aikana. Toivotamme teille ja heille Hyvää Itsenäisyyspäivää 2019.